Dodu de la parter

|

Se pare ca sunt inconjurat numai de adepti ai Bachus-ului.Daca aici va povesteam o intamplare cu betivul vecinul de deasupra, pentru a rezolva o simetrie, astazi o sa va povestesc despre vecinul de la parter.

Dodu, acesta este numele lui (sau o porecla, haba n-am), este genul de om care doarme mai mult pe strazi decat in apartamentul sau.Si nu este iubitor de natura, ci pur si simplu nu poate sa mai ajunga acasa.Dimineata, tot omul se trezeste cu o cafea, el se trezeste, alaturi de alti gemeni, la carciuma din colt, cu o cinzeaca de Dosia (nu detergentul, ci bautura).

In aceste conditii de trai, va dati seama cum arata el si apartamentul sau.Pana acum cativa ani, statea cu el si maicasa, care era paralizata.Dupa ce a murit, i-a ramas intreg apartamentul.

Cu ce ma deranjeaza?Pai, sa incep cu anotimpul rece.Bineinteles ca nu are incalzire sau alte dracii, el se incalzeste cu o doza de ceva si se baga in sacul sau de dormit.Da ! Isi face somnul in pat, intr-un sac de dormit.Acestea fiind zise, iarna, camera mea este ca un patinoar.Desi caloriferul frige, parchetul este rece ca gheata.Atat timp cat camera sa este incalzita doar de vaporii de alcool si ale sale flatulatii, e ceva normal.

Ce ma mai deranjeaza la Dodu este faptul ca nu ma lasa sa dorm.Acest lucru se intampla prin mai multe metode :
1.Fie se trezeste in miez de noapte si tuseste ... bai, dar tuseste, zici ca e pe benzina.O tuse cu ecou, de te trezeste si din cele mai adanci vise.
2.Fie isi cheama 1-2 amici si beau pana in zori (cum s-a intamplat aseara).Acest lucru se poate rezolva cu vreo 2-3 pietre ochite in geam.
3.Fie se trezeste si recita poeme sau ce mama ma-sii o face.

Acum, nu stiu care e problema lui, dar ma indoiesc ca mai tine minte problemele care i le faceam cand eram mici.
Intr-o zi, i-am aruncat o pisica vie in balcon.Nu stiu ce reactie a avut, dar stiu ca n-am mai vazut pisica niciodata.
In alta zi, am facut o fumigena (o minge de ping-pong invelita in staniolul de la tigari) si i-am aruncat-o tot in balcon.De data aceasta, am vazut reactia, deoarece, desi era rupt de beat, a iesit afara sa ne tina morala.Ghinionul lui ca era iarna si polei pe strada.Si sa vezi cazaturi pe el, artistice, nu d-alta.

Vecinul de deasupra a avut doar cateva excese de bautura, astfel ca nu a fost mare deranjul.Dar Dodu face asta in fiecare zi.Va dati seama ca serialul continua si o sa aiba mai multe episoade decat Tanar si Nelinistit.

Pentru concursul organizat de dugy si Luci

0 comentarii: